В Отделението по диета и хранене, ние ще помогнем на Вашата диета, като консумирате всички храни, които предпочитате, с помощта на индувидуална здравословна хранителна програма.

Диета и хранене

Диета и хранене
5 (100%) 2 votes

Ние знаем, че диетата е свързана със здравето и поддържането на добро здраве във всеки етап от живота. Не съществува универсален начин, който да пасва на всички. Следователно, всеки човек се нуждае от хранително решение, което работи при него. Нашият метаболизъм и начин на живот са толкова уникални, колкото и пръстовите отпечатъци. Храненето е наука. Ако желаете да направите стъпка към здравословен и висококачествен живот, вие трябва да започнете с промени в хранителните си навици редом с промени в начина Ви на живот. Малки, постижими цели е много по-възможно да се случат отколкото грандиозни цели. Не бива да инвестирате в магически формули и магически диети. Неточната информация в медиите по въпроса за храненето и диетата, често ни подвежда и има отрицателно въздействие върху нашето здраве, нашата ефективност и качество на живот. Поради тези причини, Вие трябва да се свържете със специалист по храненето и експерт диетолог, за да получите правилните съвети.

Какво представлява диетата?

Целта на диетата не е да Ви лиши от любимите ви храни. Най-важната точка е, че диетата Ви трябва да е подходяща за Вас, а не Вие да се подходащи на нея. Диетата изисква да консумирате правилното количество от всяка хранителна група, която е подходяща за Вас. В Отделението по диета и хранене, ние ще помогнем на Вашата диета, като консумирате всички храни, които предпочитате, с помощта на индувидуална здравословна хранителна програма. Важният въпрос при диетите не е толкова какво ядеш, а по-скоро в коя част на деня и в какви количества. Обратно на това, което повечето от нас си мислят, целта на диетата не е да се отслабва. Следването на „здравословната хранителна програма“ от Вашият специалист по храненето и експерт диетолог ще подобри Вашето качество на живот.

Нашите програми за контролиране на теглото

Около 35% от населението на Турция е с наднормено тегло; този процент е дори по-висок в много страни. Изследвания показват, че редукция в теглото от 5-10% има значителен ефект върху кръвното налягане, нивата на холестерол, както и върху гликемичният контрол и кръвната захар. Можете да сложите теглото си под контрол с програма, която пасва на Вашия начин на живот.

Програми за покачване на теглото

Вашето качество на живот може да бъде засегнато от това, че сте с поднормено тегло, както ако сте с наднормено. Хранителни разтройства, както и хормонални фактори могат да изиграят роля. Хранителна програма, разработена спрямо Вашите индивидуални характеристики ще Ви помогне да покачите теглото си по здравословен начин.

Хранене и заболявания

Информация за храненето и хранителна програма се дава на всички наши пациенти, независимо дали са на стационар в болницата или не, която им показва какво трябва да ядат от всички хранителни групи, съгласно тяхното конкретно медицинско състояние.

  • Синдром на поликистозните яйчници и хранене
  • Диабет и хранене
  • Онкология и хранене
  • Сърдечно-съдови заболявания и хранене
  • Менопауза и хранене
  • Храносмилателна система и хранене
  • Метаболитен синдром и хранене

Хранене по време на бременност и кърмене

Храненето играе важна роля по време на най-уникалния и прекрасен период за жените при отглеждането на дете, а именно периодът на бременност и кърмене. Нещата, които ядете и пиете по време на бременността имат ефект върху Вашето собствено и върху здравето на Вашето бебе. Здрави майки, раждат здрави бебета за следващо поколение.

Старост и хранене

Старостта е привилегия, социално постижение и отговорност. Храненето играе роля в превенцията, забавянето и лечението на заболявания свързани с възрастта. Достатъчна и балансирана диета ще Ви помогне да поддържате добро здраве и да предотвратите безсилието, въпреки напредващите години.

Вегетарианско хранене

Човек, който е приел принципа на вегетарианство би могъл да поддържа добро здраве, стига да следва съветите свързани с него. Човек, който е на вегетариански режим на хранене трябва да следва професионалните насоки на диетолог, за да може да поддържа приема на хранителни вещества като белтъчини, рибофлавин, витамин B12, желязо, калций, цинк и редица други витамини и минерали, които в противен случай биха могли да отсъстват от неговата диета.

Спорт и хранене

Енергийните и хранителни нужди на хората, които се занимават със спорт и физически упражнения, се различават спрямо тяхната възраст, пол и в зависимост от физическите упражнения, които извършват. Експертният съвет на специалист диетолог трябва да се потърси, за да се подобри представянето и концентрацията, както и за да се поддържат правилните нива на телесно тегло и мазнини.

Детско хранене

Правилните хранителни навици са жизненоважни за физиологичното, психологичното и социалното здраве на човека през целия живот. Да растат с подходяща хранителна програма, ще помогне на децата както физически, така и психологически.

Отказване от тютюнопушене и хранене

Тъй като отказването от тютюнопушенето подобрява сетивата за вкус и мирис, то би могло да направи контрола на теглото по-предизвикателен. Създаването на индивидуална програма в помощ на контрола на повишеното желание за ядене е решаващ елемент през този период.

Корпоративен уелнес

„Корпоративният уелнес“ е най-добрата инвестиция за повишаване на продуктивността на служителите. Нашите диетолози и специалисти по хранене посещават Вашата компания в удобно за Вас време и организират срещи със служителите Ви, като анализират техните индекси на телесна маса и им съставят индивидуална програма за хранене, която те да следват. Контрол на хигиената и менюто също се предприемат Във вашите фирмени кухни или столови; Могат да се организират и срещи, за да се отговори на Вашите или на въпросите на Вашите служители.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH