Най-популярната минимално инвазивна операция на надбъбречната жлеза е лапароскопска адреналектомия, която включва направата на 3 или 4 много малки разреза и премахването на надбъбречната жлеза с помощта на камера и специални инструменти.

Операция на надбъбречната жлеза

Операция на надбъбречната жлеза
Гласувай за това

Двата основни начина да се извърши операция за премахване на надбъбречната жлеза (тоест адреналектомия) са минимално инвазивна или отворена операция.

Най-популярната минимално инвазивна операция на надбъбречната жлеза е лапароскопска адреналектомия, която включва направата на 3 или 4 много малки разреза и премахването на надбъбречната жлеза с помощта на камера и специални инструменти. Ако пациента е бил посъветван да му бъде извършена адреналектомия, решението относно кой подход да се използва се базира на спецификите на тумора включително размер, тип, изображение на образните изследвания и дали пациентът е имал предишна абдоминална операция. Като цяло, лапароскопския подход е предпочитан пред отворения подход, защото лапароскопията значително намаля дискомфорта, ускорява оздравяването и оставя единствено съсвем малки белези.

В допълнение, след лапароскопска адреналектомия, мнозинството от пациентите са в състояние да напуснат болницата в деня след операцията. В Центъра за надбъбречно лечение на Лив Хоспитал ние извършваме повечето операции на надбъбречната жлеза като използваме минимално инвазивни техники, за да осигурим на пациентите минимално смущение в ежедневието им.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH