Паркинсон – Bridge Medical

Паркинсон – Bridge Medical
Гласувай за това

Секторът за двигателни проблеми към Болници Флорънс Найтингейл осигурява цялостно, състрадателно и своевременно лечение за нашите пациенти. Нашият богат опит при лечението, изследването и обучението относно двигателните нарушения. Включително атаксия, дистония, есенциален тремор и болестта на Паркинсон, ни позволява да осигуряваме най-доброто лечение за всички наши пациенти.

Паркинсон – Какво да очакваме?

Двигателните нарушения понякога може да бъдат много трудни за диагностициране. Много пациенти идват в нашия Сектор след посещение при невролози извън болници Флорънс Найтингейл с цел допълнително диагностично оценяване.
Новите пациенти преминават първо през цялостна оценка, която включва подробен медицински преглед, лабораторно изследване, когнитивна оценка и изобразяване на мозъка. Тези възможности, редом с опита и уменията на нашия екип от невролози, ни позволяват да поставим бърза и точна диагноза.
Веднага щом поставим диагнозата, ние с радост ще предоставим последваща грижа в нашия Сектор или ще работим съвместно с първоначалния лекар или невролог на пациента. Нещо повече, ние можем да Ви насочим към други специалисти във Флорънс Найтингейл.

Специализация до най-високото ниво

Един много важен фактор, който отличава нашият Сектор за двигателни нарушения е размерът на нашия екип и степента на специализация. Ние имаме необичайно голям брой невролози, всеки от които е посветил живота си на изучаването на определено заболяване. Например, пациент, който е с диагноза болест на Паркинсон, ще бъде лекуван от лекар, който е специализирал това заболяване.
Освен това, ние не предлагаме само медикаментозно лечение, а правим всичко възможно за подобряване качеството на живот на пациента. Например, някои пациенти с болестта на Паркинсон или с дистония могат да се възползват от оперативно лечение. Като например дълбока мозъчна стимулация. В подобни случаи ние ще работим с други професионалисти от Отделението по неврология, за да определим и да осъществим най-добрия вариант за операция.

Ако терапията ще бъде от полза, ние можем да се обърнем към нашия опитен физиотерапевт, ерготерапевт или логопед. Генетичен консултант и социален работник допълват нашия екип и ни дават възможността да разгледаме всички аспекти от състоянието на пациента.

Съвременни възможности за лечение

Двигателните нарушения могат да бъдат безмилостно прогресивни състояния, които водят до неспособност. Преди около 50 години, те са били нелечими, но оттогава насам има доста голям напредък при лечението им. Напредъкът при съвременните разбирания за механизмите на тези нарушения е довело до огромен напредък при лечението им – както в медикаментозното, така и в оперативното. Нашите увеличаващи се екип и оборудване целят да подпомогнат този напредък и да постигнат нашата мисия за подобряване живота на пациентите, които страдат от тези нарушения.

Секторът за двигателни нарушения към Болници Флорънс Найтингейл има богат опит при инжектирането на ботулинов токсин, както при дистонията, така и при други показания, каквото е лигавенето при болестта на Паркинсон. Също така, нашият Център е и един от малкото в Европа, които имат опит в лечението с Дуодопа. Нашият екип по неврохирургия лекува двигателни нарушения съвместно с екипа по неврология от 1998 год. насам и има опит с над сто пациента.

Мисии на центъра

Основните мисии на нашият Център за болестта на Паркинсон и други двигателни нарушения са:
Осигуряване на най-професионалната и състрадателна грижа за пациента;

Да инициира и да ръководи клинични и основни изследвания, които отговарят на най-високите научни стандарти;

Да обучи лекари и други професионалисти по здравни грижи, които да се усъвършенстват при разпознаването и лечението на болестта на Паркинсон. И други двигателни нарушения, както и да ги вдъхнови да се развиват в сферата на фундаменталните научни изследвания или клиничните проучвания в областта на двигателните и невродегенеративните заболявания.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH