dr-vahit-ozmen

Проф. д-р Вахит Озмен – оперативно лечение при рак на гърдата

Проф. д-р Вахит Озмен – оперативно лечение при рак на гърдата
5 (100%) 1 vote

След като се дипломира от Медицински факултет на Истанбулския Университет през 1978 г. с първенство по успех, в същия факултет през 1982 г. става Специалист по обща хирургия, а през 1987 г. – Доцент. През 1989 г. участва в учредяването на Отдел за заболявания на гърдата към Истанбулски Медицински факултет и Дружество за заболявания на гърдата – Истанбул. В периода 1989-1991 г. работи в Медицински факултет към Университет Тулейн в САЩ.

През 1995 г. става Професор. В различни дати се намира в САЩ, Япония и България, като гостуващ професор. Научните му изследвания спечелват многобройни награди. Проектът „Осведоменост за рака на гърдата“ се избира за най-успешен проект на годината от The Breast Health Global Initiative през 2008 г. Стартира проекта „Проект за ранна диагностика и откриване на рака на гърдата – Бахчешехир“, който е пръв подобен в Турция.

Един от членовете-учредители на Световната здравна организация за борба със заболявания на гърдата (World Society of Breast Health), член на управителния съвет на Senologic International Society. През 2009-2001 г. заема длъжността Председател на Федерацията на сдруженията за заболявания на гърдата в Турция, а през 2009-2012 г. – Председател на Дружество за заболявания на гърдата – Истанбул. Учредител и Почитен Председател на Дружество за борба със заболяванията на гърдата. Редактор е на списанията „Гръдно здраве“, „Surgical Science” и Списанията на клиниките на Турция. Член е на Националния консултативен съвет за ракови заболявания.

Към момента продължава да бъде преподавател в Катедра по обща хирургия към Истанбулския Медицински факултет и изпълнява длъжността Директор на Център по гръдно здраве към Болница „Флорънс Найтингейл“ – Истанбул.

 

Сфери на дейност:

  • Рак на гърдата
  • Хирургическо лечение на гастроезофагеален рефлукс

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH