Проф. д-р Йозенч Минареджи – интервенционална неврорадиология

Проф. д-р Йозенч Минареджи – интервенционална неврорадиология
Гласувай за това

  • Интервенционална неврорадиология
  • Диагностична неврорадиология
  • Интервенционална радиология, преподавател

Проф. д-р Минареджи е един от пионерите в Турция, които са започнали работа в областта на интервенционалната неврорадиология. Той е участвал в основаването на първото Отделение по неврорадиология в Турция през 1989 год. Междувременно е извършил хиляди ендоваскуларни процедури. Също така е обучил множество специализанти, които работят върху случаи не само в цяла Турция, а и в съседните държави. В днешно време професорите, които работят в Истанбулския факултет по медицина, в Отделението по неврорадиология, са негови бивши студенти и аспиранти.

Въпреки че може да лекува всякакви видове съдови заболявания, които са кандидати за ендоваскуларна процедура, той се интересува най-вече от невроваскуларните заболявания. Ендоваскуларното лечение на вътречерепни аневризми, вътречерепни артерио-венозни малформации, извън или вътречерепни стенози, вазоспазъм, инсулт, дурални артерио-венозни фистули, гръбначни съдови нарушения, терапевтична или пред-оперативна туморна емболизация и т.н., са сред основните области на неговия интерес.

Проф. Й. Минареджи и проф. Т. Къръш (неврохирург) работят заедно повече от 20 години. През целият този период, те са изградили отлична работа в екип. Те обсъждат всеки един случай и предлагат най-доброто възможно лечение на пациента. Обсъждат рисковете  и ползите от възможностите за лечение и вземат крайно решение със съгласието на пациента.

В Група болници Флорънс Найтингейл има създадена отлична инфраструктура, която дава възможност на тези професори да имат успех във всички видове случаи.

Нещо повече, съдовите малформации представляват друг тип съдов проблем, който засяга голяма част от населението. Проф. Минареджи е близък също така и с професорите по Пластична и реконструктивна хирургия в болницата и те също лекуват множество предизвикателни съдови малформативни лезии в различни части на тялото.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH