Проф. д-р Яман Токат – Трансплантация на черен дроб

Проф. д-р Яман Токат – Трансплантация на черен дроб
5 (100%) 1 vote

Проф. д-р Яман Токат, който завършва Медицински факултет към Университет „Еге“ през 1983 г., завършва специализацията си по обща хирургия в Катедра „Обща хирургия“ към Медицински факултет на Университет „Еге“. През 1994 г. създава Програмата за трансплантация на черен дроб в Медицинския факултет на Университет „Еге“. През 1999 г. осъществява първата успешна „трансплантация от жив донор“.

От 2004 г. насам, Проф. д-р Яман Токат изпълнява длъжността Директор на Центъра за чернодробни трансплантации към Групи Болници „Флорънс Найтийнгейл“, които с над 1500 успешни чернодробни трансплантации спомагат за развитието и сформирането на много екипи, както в Турция, така и в света и са избрани като единствената институция, притежаваща правото да обучава – право, връчено от Европейската общност за трансплантация на органи. Много методи за трансплантация на черен дроб от жив донор са приложени за първи път в Турция от Проф. д-р Яман Токат и екипа му.

 

Проф. д-р Яман Токат, който изпълнява длъжността Директор на Центъра за трансплантация на органи към Група Болници „Флорънс Найтингейл“, от 2004 г. насам е осъществил над 1000 чернодробни трансплантации и всяка година извършва повече от 100 трансплантации.

С над 800 „трансплантации от жив донор“, Центърът ни заема първо място в Европа.

Сфери на дейност:

  • Център за трансплантация на органи
  • Обща хирургия
  • Трансплантация на черен дроб

Първата от многобройните чернодробни трансплантации

Яман Токат осъществи първата от многобройните си в професионалния си живот чернодробни трансплантации през 1994 г.

Първа чернодробна трансплантация от жив донор в Турция

Проф. д-р Яман Токат осъществи първата чернодробна трансплантация от жив донор.Екипа на Проф.Яман Токат продължава дейността си от 2004 г. насам в Центъра за чернодробни трансплантации към Групи Болници „Флорънс Найтингейл“.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH