Безплатни консултации на 20 Април в гр.София с професори от Истанбул

Безплатни консултации на 20 Април в гр.София с професори от Истанбул
Гласувай за това

“Бридж Медикал” – Бългaрия и Група Болници Флорънс Найтингейл Истанбул организират среща  на пациенти с Проф. д-р Баръш Акън (професор по бъбречни трансплантации) и Проф. д-р Тевфик Еждер (професор по нефрология).

Професорите ще се срещнат с пациентите, които са преминали трансплантация при тях, след което срещата ще продължи с консултации на пациенти – кандидати за бъбречна трансплантация.

Консултациите са БЕЗПЛАТНИ. За тях пациентите трябва да носят епикризи и лабораторни изследвания преведени на английски език. Ще има кратка презентация за Болницата и иновациите в областта на бъбречните трансплантации, ще се коментира и кръстосаното донорство.

Датата на срещата е 20.04.2016 г. (сряда) от 14:00 до 17:00 ч. в сградата на БТА на бул. “Цариградско шосе” № 49, в залата за пресконференции.

На 21 април Проф. д-р Баръш Акън ще бъде гост с една от пациентките си в предаването на д-р Неделя Щонова – ДУХЪТ НА ЗДРАВЕТО в 11:30 ч. по БТВ.

Всички пациенти, които проявяват интерес могат да се запишат при г-н Наил Рустем на тел. 0888912702 и ел. поща: nail.rustem@bridgemedicalbg.com и nail_67@abv.bg.

Проф. д-р Тевфик Еждер – нефрология и вътрешни болести

Проф. д-р Тевфик Еждер е завършил Факултет по медицина – Истанбул на Истанбулския университет през 1987 г. Той е завършил и обучението си по вътрешни болести и нефрология в същата институция, а също така и е работил в този факултет между 1996 г. и 2014 г.

Професионалният му опит и позиции включват международен учен по нефрология във Фондация “Кливлънд Клиник“, Кливлънд, Охайо, САЩ, през 1995 г.; научен сътрудник в Отделението по бъбречни болести и хипертония на Университета Колорадо, Колеж по Медицина, Денвър, Колорадо, САЩ (1998 г. – 2000 г.), а също така и аспирант в Международното Общество по Нефрология (1998 г. – 2000 г.).

Професор Еждер е член на Турското общество по нефрология, на Европейската асоциация по диализа и трансплантация, Международното общество по нефрология и Американското общество по нефрология. Той е вицепрезидент на Турското общество по хипертония и атеросклероза. Проф. Еждер е и ръководител на Работната група по поликистична бъбречна болест към Турското общество по нефрология. Той е и представител на Турското общество по нефрология в Съюза на медицинските специалисти на Европейския съюз (UEMS) – Отдел по нефрология.

Проф. Еждер има над 70 научни труда в рецензирани списания и е бил канен, като лектор в редица международни и национални срещи. Той печели Изследователската награда на Фонда за научни изследвания на Истанбулския университет през 1995 г., 2001 г. и 2008 г., а също и наградата за аспирант на Международното общество по нефрология (1998 г. – 2000 г.).

СПЕЦИАЛНОСТИ: Нефрология, Вътрешни болести

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО
1981 г.–1987 г. Истанбулски университет, Факултет по медицина – Истанбул
1973 г. – 1981 г. Английска гимназия, ИстанбулАКАДЕМИЧЕН ОПИТ
2014 г. – Професор по нефрология, Сектор по нефрология, Отделение по вътрешни болести, Истанбулски научен университет, Факултет по медицина
2002 г. – 2014 г. – Професор по нефрология, Сектор по нефрология, Отделение по вътрешни болести, Истанбулски университет, Факултет по медицина – Истанбул
1996 г. – 2002 г. – Доцент по нефрология, Сектор по нефрология, Отделение по вътрешни болести, Истанбулски университет, Факултет по медицина – Истанбул
1992 г. – 1996 г. – Аспирант по нефрология, Сектор по нефрология, Отделение по вътрешни болести, Истанбулски университет, Факултет по медицина – Истанбул
1987 г. -1992 г. – Стажант по вътрешни болести, Отделение по вътрешни, Истанбулски университет, Факултет по медицина – Истанбул

ПРОФЕСИОНАЛЕН ОПИТ
1995 г. – Международен учен по нефрология Фондация “Кливлънд Клиник“, Охайо, САЩ
1998 г. – 2000 г. – Аспирант по научни изследвания Отделение по бъбречни заболявания и хипертония Университет Колорадо, Колеж по медицина, Колорадо, САЩ
Аспирант в Международното общество по нефрология

Проф. д-р Баръш Акин - Трансплантация на бъбрек

Проф. д-р Баръш Акън – специалист по обща хирургия – Директор на програмата за бъбречна трансплантация

Проф. Баръш Акън е завършил в Университета в Анкара, Медицинския факултет, през 1995 год. и в същото време е взел изпити за медицински лиценз в Съединените щати. След завършване на Програмата за специализанти по обща хирургия в Медицинския факултет на Университета в Анкара е следвал трансплантационна хирургия по Програма за сътрудничество към Щатския университет на Охайо между 2001 – 2003 год. Продължил е образованието си в Щатския университет на Охайо една година след завършването на Програмата за специализация с цел да се насочи специално към трансплантациите на панкреас и черен дроб както и към съвременни лапароскопски процедури, за бъбречна трансплантация.

Проф. Акън има сертификат от Американската асоциация на хирурзите по трансплантация на лицензиран хирург по трансплантация, който може да практикува в САЩ. Програма за трансплантации към Щатския университет на Охайо е сред водещите 10 центъра за трансплантации на бъбрек и панкреас в САЩ. Участвал е в 270 трансплантации на бъбрек, 260 лапароскопски донорни нефректомии и 55 процедури за трансплантация на панкреас по време на обучението си в Щатския университет на Охайо. Получава наградата за „Млад изследовател” на срещата на Хирурзите по трансплантация в САЩ през 2004 год. Той се връща в Истанбул през 2004 год. и започва една от първите програми за бъбречна трансплантация при частна практика в Турция, болница Флорънс Найтингейл. През 2007 год. получава степента „доцент“.

Проф. Баръш Акън извършва първата ръчно-асистирана лапароскопска донорна нефректомия в Турция. През 2009 год. разработва техниката на донорна нефректомия до ретроперитонеоскопска ръчно-асистирана техника, за да намали риска от наранявания в корема, както и абдоминалните адхезии. Той е извършил на 400 ретроперитонеоскопски донорни нефректомии без сериозни усложнения. Представял е хирургическия си опит на международни срещи в САЩ и Европа. Извършил е над 500 бъбречни трансплантации по време на обучението си в Турция с успеваемост през първата година между 95 – 97%, която е сходна с успеваемостта на съвременните центрове в САЩ. Участвал е в 800 случая на процедури за съдов достъп по време на обучението си в щата Охайо и е имал шанса да се обучава при д-р Мичъл Хенри, почетен председател на Обществото за съдов достъп в Америка. Извършил е над 4500 съдови достъпа по време на практиката си в Турция.

Днес Проф. Акън управлява Центъра по съдов достъп, който извършва 60 – 70 съдови достъпа на месец. Президент е на Обществото за съдов достъп в Турция. Също така е и професор по обща хирургия в Научния университет на Истанбул и Директор на програмата за трансплантации към Университетската болница Флорънс Найтингейл в Истанбул.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH