Проф. д-р Баръш Акин - Трансплантация на бъбрек

ТОП ТРАНСПЛАНТОЛОГ ПРИСТИГА ЗА БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ НА ПАЦИЕНТИ ЗА БЪБРЕЧНА ТРАНСПЛАНТАЦИЯ

ТОП ТРАНСПЛАНТОЛОГ ПРИСТИГА ЗА БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ НА ПАЦИЕНТИ ЗА БЪБРЕЧНА ТРАНСПЛАНТАЦИЯ
5 (100%) 3 votes

Проф. д-р Баръш Акън, който е извършвал стотици бъбречни трансплантации и хиляди съдови интервенции, в това число и на множество пациенти от България,  пристига в Пловдив на 10.03.2017 г.

Професорът ще се срещне с пациентите, които са преминали трансплантация при него, след което срещата ще продължи с консултации на пациенти – кандидати за бъбречна трансплантация. Проф. Баръш Акън ще бъде придружен от гл. ас. д-р Ахмет Ведат Челик – специалист по нефрология, който провежда наблюдението на пациентите, на които е извършена бъбречна трансплантация.

Консултациите са БЕЗПЛАТНИ.

За тях пациентите трябва да запазят предварителен час, както и да носят епикризи и актуални лабораторни изследвания.

  • Срещата ще се проведе в офиса на Група Болници „Флорънс Найтингейл“ Истанбул, който се намира на адрес: бул. „Цар Борис Обединител III“ № 120 в Пловдив.
  • Консултациите ще започнат в 11:30 часа и ще продължат до 16:00 часа. В 16:30 часа проф. Акън кани всичките си пациенти на коктейл в зала „Тракия“ на хотел „Рамада – Тримонциум“.
  • При интерес, професорът ще продължи с консултациите с предварително уговорени часове и на 11.03.2017 г.
  • За предварително записване и допълнителна информация се обадете на телефоните на „Бридж Медикал“ България – 0888 912 702; 0894 525 291.

Трансплантацията на бъбрек е най-добрата възможност за лечение на пациенти с хронична бъбречна недостатъчност. Макар и хемодиализата да е животоспасяваща за тях, то нито тя, нито каквато и да е машина не може да замести естествения орган. Бъбрекът е чудодеен орган, който работи с изключителен синхрон с тялото и филтрира много големи количества кръв. Докато хемодиализата се извършва три дни в седмицата за по 4 часа, бъбрекът работи непрекъснато 24 часа в денонощието. При липсата му в здравите органи се натрупват токсини, които увреждат тъканите и влошават качеството на живот. При трансплантиране на нов орган тези неблагоприятни ефекти липсват, а продължителността на живота се удължава. Група Болници „Флорънс Найтингейл“ Истанбул Ви предоставят възможността, операцията, която ще промени в изключително положителна насока живота Ви – трансплантацията на бъбрек, да се извърши от най-изтъкнатите специалисти в сферата си, като проф. д-р Баръш Акън.

Проф. д-р Баръш Акън е завършил Медицинския факултет на Университета в Анкара през 1995 год. и в същото време е взел изпити за медицински лиценз в Съединените щати. След завършване на Програмата за специализанти по обща хирургия в Медицинския факултет на Университета в Анкара е следвал трансплантационна хирургия по Програма за сътрудничество към Щатския университет на Охайо между 2001 – 2003 год. Продължил е образованието си в Щатския университет на Охайо една година след завършването на Програмата за специализация с цел да се насочи специално към трансплантациите на панкреас и черен дроб, както и към съвременни лапароскопски процедури за бъбречна трансплантация.

Д-р Акън има сертификат от Американската асоциация на хирурзите по трансплантация на лицензиран хирург по трансплантация, който може да практикува в САЩ. Програма за трансплантации към Щатския университет на Охайо е сред водещите 10 центъра за трансплантации на бъбрек и панкреас в САЩ. По време на обучението си в Щатския университет на Охайо е участвал в:

  • 270 трансплантации на бъбрек;
  • 260 лапароскопски донорни нефректомии;
  • 55 процедури за трансплантация на панкреас.

Получава наградата за „Млад изследовател” на срещата на Хирурзите по трансплантация в САЩ през 2004 год.

Д-р Акън се връща в Истанбул през 2004 год. и започва една от първите програми за бъбречна трансплантация при частна практика в Турция, болница „Флорънс Найтингейл“. През 2007 год. получава степента „доцент“.

Д-р Акън извършва първата ръчно-асистирана лапароскопска донорна нефректомия в Турция. През 2009 год. разработва техниката на донорна нефректомия до ретроперитонеоскопска ръчно-асистирана техника, за да намали риска от наранявания в корема, както и абдоминалните адхезии.

Д-р Акън е извършил над 800 ретроперитонеоскопски донорни нефректомии без сериозни усложнения.

Представял е хирургическия си опит на международни срещи в САЩ и Европа. Извършил е над 800 бъбречни трансплантации по време на обучението си в Турция с успеваемост през първата година между 95 – 97%, която е сходна с успеваемостта на съвременните центрове в САЩ.

Участвал е в 800 случая на процедури за съдов достъп по време на обучението си в щата Охайо и е имал шанса да се обучава при д-р Мичъл Хенри, почетен председател на Обществото за съдов достъп в Америка. Извършил е над 4500 съдови достъпа по време на практиката си в Турция. Днес той управлява Центъра по съдов достъп, който извършва 60 – 70 съдови достъпа на месец. Президент е на Обществото за съдов достъп в Турция. Също така е и професор по обща хирургия в Научния университет на Истанбул и Директор на програмата за трансплантации към Университетската болница „Флорънс Найтингейл“ в Истанбул.

На срещата с пациенти на 10.03.2017 г. в офиса на Група Болници „Флорънс Найтингейл“ Истанбул в Пловдив, проф. Баръш Акън ще бъде придружен от специалиста – нефролог гл. ас. д-р Ахмет Ведат Челик, който ръководи наблюдението на пациентите след извършените бъбречни трансплантации.

През 1989 година гл. ас. д-р Ахмет Ведат Челик завършва Факултета по медицина към Истанбулския Университет. През 1996 г. става специалист по вътрешни болести, а през 2000 г. – по нефрология. До 2011 г. работи в Болница за обучение и изследвания към Институцията за социално осигуряване в Окмейданъ като специалист по нефрология. В същото време, през 2000-2005 г. заема длъжността Директор на Диализния център в Нишанташъ.

Гл. ас. д-р Ахмет Ведат Челик, който от 2008 г. насам работи в Отделението по нефрология към Болница „Флорънс Найтингейл“ – Шишли, защитава две дисертации, една от които при следването си по вътрешни болести, със заглавие „Въздействие върху сърдечните функции на лечението с L-карнитин след остър миокарден инфаркт“, а другата при следването си по нефрология, със заглавие „Епидемиологичен и клиничен анализ на първичните и вторични гломерулни болести“.

One Comment

  1. Pingback: Bridge Medical - Безп&#...

Comments are closed.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH