бул. Цар Борис III Обединител №120, Пловдив

Глаукома

Глаукома

Глаукомата е състояние, при което увеличаване на вътреочното налягане, причинява вреда на оптичния нерв. Тя е асимптоматично, „скрито“ заболяване, което може да се открие само чрез анализ на измерванията, които се правят по време на редовните очни прегледи.

Ако не е открита и лекувана на време, тя може да доведе до загуба в зрението и дори слепота.

Независимо от симптомите им, вътреочното налягане на всички пациенти на ЛИВ ХОСПИТАЛ се определя чрез подробно измерване. Това е предпазна стъпка, която позволява своевременна интервенция. Центърът за глаукома на ЛИВ ХОСПИТАЛ работи, като част от Клиниката за очно здраве, като предлага цялостно лечение на глаукома и консултации за второ мнение за всички форми на глаукома. Ние често предоставяме оценка на диагноза или възможности за лечение на пациенти, когато техните лекари ни ги поискат, или когато самите пациенти се интересуват от нашето мнение.

Ние лекуваме бебета, деца, възрастни и всички форми на глаукома, независимо дали е основен проблем или е свързана със сложни проблеми на очите. На разположение са медицинско лечение, лазерни терапии и хирургически процедури за глаукома.

Нашият Център следи отблизо всички разработки по отношение на нови методи за подобрение в лечението на глаукома, включително научни изследвания със стволови клетки, генна терапия, програми за предотвратяването на глаукомата по цял свят, подобрената образна диагностика и методи да се направи операцията на глаукома по-безопасна.