трансплантация на стволови клетки

Трансплантация на стволови клетки

Какво представляват стволовите клетки?

Стволовите клетки се дефинират от 2 свойства. Първо, те могат да бъдат „само-обновяващи се”, т.е. могат да се делят на много стволови клетки от същия вид. Второ, те могат да се развиват и диференцират в специализирани клетки със специфична функция, напр. клетки на кожата, мускулите или кръвни клетки. Има много различни видове стволови клетки.

Безплатни консултации с топ уролог хирург специалист по дефекти в пикочния мехур онкологични заболявания на урогениталната система.

Проф. д-р Деря Балбай от „American Hospital” и Университетска болница „Коч”, Турция, ще консултира безплатно пациенти на 16 и 17 февруари 2018г. в град София. Консултациите са подходящи за пациенти с дефекти в пикочния мехур и пациенти с онкологични заболявания в урогениталната система.

При рака на пикочния мехур, за разлика от другите видове рак,

Пет хобита, които могат да подобрят здравето ви !

Пет хобита, които могат да подобрят здравето ви !

Знаехте ли, че те могат да бъдат полезни и за
нашето психическо и физическо здраве!

Хобитата осигуряват пълноценно и продуктивно използване на свободното ни време и нашите основни идентичности често са свързани с интересите, които избираме да преследваме, когато не работим,

Какво представлява неконтролируемата мигрена?

Какво представлява неконтролируемата мигрена ?

Какво представлява неконтролируемата мигрена?

Състоянието мигреноз е мигрена, която продължава повече от 72 часа. Тя е известна също като неконтролируема мигрена.
Мигренозните атаки могат да бъдат изтощаващи и да пречат на ежедневието.
В тази статия разглеждаме какво причинява статуса на мигреноз, как се различава от другите видове мигрена и какви са възможностите за лечение.

лечение на рак

Лечение на рак

ЛЕЧЕНИЕ НА РАК

Програмите за контролен преглед при някои от раковите заболявания се разработват  за да се предотврати или улови в начален стадий  заболяването. В случаи на други видове рак се прилагат някои изследвания.

Изследванията, които трябва да се направят за всеки вид рак са споменати по-долу.

Рак на белия дроб

Най-често използваният метод за установяване на белодробен рак е радиография на гръден кош,

Безплатни консултации с топ специалист по очни заболявания

Безплатни консултации с топ специалист и хирург по очни заболявания пристига в България

Проф. д-р Оркун Мюфтюоглу, професор по офталмология от „American Hospital” и Университетска болница „Коч”, Турция, ще консултира безплатно пациенти на 12 и 13 Октомври 2017 г. в гр. София. Консултациите са подходящи за пациенти с намалено зрение,  заболявания на ретината и увеит,

Selchuk Peker

Проф. д-р Селчук Пекер – Безплатни консултации за радиолечение с гама нож ICON

Проф. д-р Селчук Пекер, завършва медицинското си образование в Медицинския факултет на университета „Хаджеттепе”, Турция, а през 1993 година специализира в Катедра по неврохирургия в същия университет. През 1999 г.  е стипендиант в Университета в Питсбърг, Пенсилвания, САЩ (Гама нож радиохирургия) и в Университета за наука и здраве в Орегон, САЩ (Функционална неврохирургия)

През 2000 г.

Гама Нож Icon

Гама Нож Icon

Неврохирургия Лечението на мозъчни тумори с Гама Нож Icon не изисква хирургическа намеса Какво представлява Гама нож ICON? Процедурата с Гама нож включва идентифициране на зоната на заболяването в черепа, който се стабилизира със стереотактична рамка, след което към зоната се насочват 192 гама лъча от източници на кобалт. Ниско енергийни лъчи от множество източници [...]
Доц. Д-р ЕРДАЛ КАРАЙОЗ - лечение и трансплантация на стволови клетки

Безплатни консултации за лечение със стволови клетки

 Проф. д-р Ердал Карайоз – специалист по лечение със стволови клетки, създател и ръководител на „Центъра за регенеративна медицина, изследвания и терапия със стволови клетки към „Лив Хоспитал“ – Истанбул, ще извършва безплатни консултации в Пловдив по покана на „Бридж Медикал“ България.

Като един от най-вълнуващите аспекти на регенеративната медицина, стволовите клетки ще доведат до големи иновации в рамките на 10 години.

Проф. д-р Баръш Акин - Трансплантация на бъбрек

ТОП ТРАНСПЛАНТОЛОГ ПРИСТИГА ЗА БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ НА ПАЦИЕНТИ ЗА БЪБРЕЧНА ТРАНСПЛАНТАЦИЯ

Проф. д-р Баръш Акън, който е извършвал стотици бъбречни трансплантации и хиляди съдови интервенции, в това число и на множество пациенти от България,  пристига в Пловдив на 10.03.2017 г.

Професорът ще се срещне с пациентите, които са преминали трансплантация при него, след което срещата ще продължи с консултации на пациенти – кандидати за бъбречна трансплантация.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH