бул. Цар Борис III Обединител №120, Пловдив

American Hospital

Вие сте тук

American Hospital Istanbul

лого на клиника Истанбул

Безспорен лидер в сферата на здравеопазването

Нашият подход

American Hospital – Като първата частна болница с нестопанска цел, която работи на територията на Турция от 1920 година, от American Hospital се стремим да осигуряваме високо качество на медицинските услуги, които предлагаме.

Здравните институции към фондация „Вехби Коч“ (VKFHI) работят неуморно за подобряването клиничните пътеки, като прилагат алгоритми, които гарантират прозрачни здравни услуги на високо професионално ниво за всички наши пациенти.

Стремим се да установим „система, основана на качеството“, а не такава, ориентирана към обема.

За нас най-важни са хората, които имат нужда от нашата професионална помощ, не броя на пациентите, които са преминали пред отделенията на болницата.

Ние сме лекари и като такива нашата цел е да осигурим високо качество на медицинските грижи и индивидуално отношение към всеки наш пациент.

Ние в American Hospital ценим

  • Етичния подход при всички наши услуги;
  • Безопасни и ориентирани към качеството услуги за пациентска грижа;
  • Устойчивост и непрекъснато развитие на нашите институции;
  • Коректно отношение и прозрачност при всички комуникации.

История на American Hospital

American Hospital е основана през 1920 г. от американския морски адмирал Л. Бристол като първата болница с нестопанска цел в Турция. Едновременно с болницата е основано първото училище за медицински сестри в Турция, което става неразделна част от болницата.

След 1995 година собствеността на American Hospital се прехвърля от American Hospital of Istanbul Inc.на фондация „Вехби Коч“ (VKV), която подкрепя болницата още от нейното създаване. През всичките години на подкрепа до сега VKV е инвестирала повече от 300 милиона щатски долара за развитието на болницата, като допринася за това тя да се превърне във водеща в сектора на здравеопазването в Турция.

American Hospital на фондация „Вехби Коч“ се разположена в центъра на Истанбул, в непосредствена близост до площад Таксим. Болницата е с площ от над 11000 квадратни метра и разполага с 37 специализирани медицински отделения, операционни зали, диагностични и рехабилитационни центрове. За да отговори на нуждите на своите пациенти, в отделенията и центровете на болницата работят над 335 лекари и над 1100 души помощен персонал.

Целогодишно болницата обслужва над 150 хиляди пациенти, които пристигат от различни краища на Турция и света.