бул. Цар Борис III Обединител №120, Пловдив

Memorial Hospital Istanbul

Memorial Hospital Istanbul

Най-добрият ин витро център в света

Желанието да имате дете е лесно изпълнимо в турската група от болници МЕМОРИАЛ. Тя включва известния Център за репродуктивна медицина, където над 15 години използват най-прогресивните технологии в тази област.

Защо да изберем турция и кога да кандидатстваме?

Ин Витро Центърът към „МЕМОРИАЛ” вече от няколко години притежава международен сертификат за качество JCI. А през 2015 г. в Лондон бе удостоен с наградата „Най-добър център за лечение на стерилитет”!

Благодарение на опитните специалисти от Центъра за репродуктивна медицина към болници МЕМОРИАЛ почти всеки проблем, свързан както с женското, така и с мъжкото безплодие, намира своето решение. Тук търсят помощ двойки от цял свят, ако:

 • жената, до 35-годишна възраст, не е могла да зачене дете една година след сключването на брака;
 • при жените, над 35-годишна възраст, не е настъпила планирана бременност в рамките на шест месеца;
 • жената има нарушения в менструалния цикъл;
 • предишните бременности са завършвали със спонтанни аборти;
 • раждани са деца с малформации;
 • единият от съпрузите страда от наследствени хромозомни заболявания (хемофилия, синдром на Даун, и др.).

Какво лечение ще ви предложат в ин витро центъра?

Центърът за репродукция към клиника „МЕМОРИАЛ” има три филиала: в Истанбул, Анталия и Анкара. Всички те са оборудвани с най-съвременната техника за провеждане на най-модерните диагностични манипулации и процедури в областта на изкуственото оплождане.

Освен това от 2013 година ръководителят на Ин Витро Центъра за репродуктивна медицина към клиника „МЕМОРИАЛ-Шишли” (Истанбул), професор Семра Кахраман, е председател на Международната асоциация за предимплантационна генетична диагностика.

„Нашите възможности ни позволяват да извършваме ендоскопско лечение на безплодието, диагностика и лечение на ендокринни гинекологични заболявания, дълбоко замразяване на ембриони и бластоцист”, казва д-р Семра Кахраман.

Също така специалистите в центъра използват пункция с помощта на лазер, могат да извършат минимално инвазивна (лапароскопска) операция на тестисите за производство на сперматозоиди, да направят целенасочени генетични изследвания на ембрионите, преди те да бъдат имплантирани в матката (PGD) и много други.

Особена гордост за здравна група „МЕМОРИАЛ” представляват успешните операции за изкуствено оплождане ин витро. Най-често тази техника се използва при патология на фалопиевите тръби, ендометриоза, ендокринни нарушения, недостатъчно количество или намалена подвижност на сперматозоидите, наличие на антитела към спермата и стерилитет по неизвестни причини.

В Центъра по Ин Витро на „МЕМОРИАЛ” лечението на стерилитет се предшества от предимплантационна диагностика. Това е генетично изследване на ембриона преди имплантирането му в матката. Такова изследване дава възможност за предварително идентифициране на големи малформации, за установяване на генетично заболяване и използване само на здрави ембриони при ин витро оплождане.

Ежегодно в „МЕМОРИАЛ” на процедурата ин витро се подлагат около 3000 двойки и вероятността за забременяване при млади двойки е много добра 65%.

Ако прогнозата е лоша, т.е. ако жената е над 40-годишна или вече е имала повече от три неуспешни ин витро цикъла, то бременността обикновено настъпва в 25% от случаите.

Тези показатели са много по-високи от средните световни стойности.

Науката не стои на едно място в „мемориал”

Центърът за репродуктивна медицина към клиника „МЕМОРИАЛ” включва не само практически центрове за лечение на стерилитет, но и изследователски. Например: отделение по андрология и пренатална медицина, генетика, център за разработка на нови технологии, център за обучение на лекари, ембриолози и други специалисти в областта на изкуственото оплождане.

Екипът се състои от 70 специалиста, които провеждат изследователска работа в следните направления:

 • ин витро оплождане при жени в късна репродуктивна възраст, които са имали няколко неуспешни ин витро опита;
 • изкуствено оплождане при мъжки стерилитет;
 • процедура ин витро при жени с няколко спонтанни аборта;
 • определяне степента на риска от генетични заболявания;
 • изследване на ембрионални стволови клетки за производство на сърдечна тъкан, нерви, хрущяли, кости и панкреасни клетки.

Какво трябва да знаете преди да посетите клиниката?

Преди да започне лечението на съпрузите се предлага да преминат обстоен преглед в клиниката.

Ако двойката иска да започне лечение още при първото си посещение, то денят трябва да съвпада с втория или третия ден от менструалния цикъл на жената. А мъжът трябва да се въздържа от полов контакт три-четири дни преди посещението си в клиниката. Това е необходимо, за да може да се направи спермограма.

Един пълен ин витро цикъл отнема около 16 дни. Стимулацията на яйчниците с медикаменти започва на 2-3 ден от менструалния цикъл. Нейната продължителност е 7-10 дни, в зависимост от плана за лечение.

След това в рамките на 36 часа пациентката приема стимуланти за зреене на яйцеклетките. После яйцеклетките се изваждат и оплождат. След 3-5 дни ембрионът се имплантира в матката на жената.

Лекарите от Ин Витро центъра на „МЕМОРИАЛ” разполагат с програми, които предвиждат консултация и подготвителна работа в клиниката, а провеждането на медикаментозното лечение е възможно и под наблюдението на лекуващия лекар по местоживеене.

В този случай двойката е в болницата не повече от 7 дни, а след това идва за извършване на самата ин витро процедура.

Персоналът на Група Болници Мемориал е винаги готов за диалог – служителите говорят не само английски, но и български език.