бул. Цар Борис III Обединител №120, Пловдив

Университетска Болница "Коч"

Университетска болница "Коч"

Система, основана на качеството!

Университетска болница “Коч” е създадена през 2014 година. Болницата отваря врати за научни изследвания и обучения през месец септември. Следващите две години Университетска болница “Коч” вече разполага с 404 единични стаи за стационарно лечение и със 73 помещения за интензивно лечение. От тях 111 помещения са приспособени за настаняване на деца. На разположение за интервенции са 14 манипулационни, както и 12 операционни зали, в които са се извършили повече от 4000 операции. Само за 2016 година болницата е провела лечение на 6 000 стационарни пациенти. Броят на приетите пациенти за амбулаторно лечение е над 65, 000, като 1600 от тях са били чужденци. Цифрите са още едно доказателство, че Университетска болница “Коч” е сред лидерите в предоставянето на качествени медицински услуги.

Кампусът за здравни науки на Университетска болница “Коч” е разположен на 220.000 м2 територия. Сформиран е от Школа за медицински сестри, Факултет по медицина, Центъра за повишаване на квалификацията и от лаборатории за научни изследвания. Кампусът за здравни науки допринася за увеличаване на квалификацията на заетите в сектора. Освен това следва иновативни методики, съобразно американските стандарти. Университетската болница “Коч Хоспитал” е единственото официално представителство на американския онкологичен център MD Anderson извън територията на САЩ.

Университетската болница разполага с единственият в Европа и Близкият Изток апарат – гама нож ICON за тумори. Радиохирургичният апарат е предназначен за големи образувания, които гама ножът успява да обработи без да е нужна хирургична намеса. Подходящи за този вид лечение са пациенти с образувания над 3.5см. Благодарение на насоченото движение на нискоенергийни радиоактивни лъчи, не се уврежда заобикалящата мозъчна тъкан. Този Гама нож се използва в 330 медицински заведения в цял свят и Университетска болница “Коч” е едно от тях.