бул. Цар Борис III Обединител №120, Пловдив

Безплатни консултации с топ хирург за лечение на рак

Безплатни консултации с топ хирург за лечение на рак

На 22.11.2019 г., в офиса на “Бридж Медикал”, гр. София ще се проведат безплатни консултации с проф. д-р Хакан Янар, хирург-специалист по роботизирана хирургия от “Лив Хоспитал” Турция.

Кой е проф. д-р Хакан Янар?

Той е започнал образованието си към Медицинския факултет на Истанбулския университет през 1996 г. със специалност „Магистър по обща хирургия“, като завършва през 2001 г. проф. д-р Хакан Янар завършва стажа си по хирургия към Здравния научен център на Колорадския университет, в гр. Денвър, Колорадо. От м. февруари, 2006 г. до м. февруари, 2007 г., той работи към Медицинския център на Южнокалифорнийския университет, Отделение по обща хирургия, Лос Анджелис, САЩ. През м. ноември, 2008 г., той става доцент, а през м. март, 2014 г. придобива титлата „професор“.

Основният му интерес е свързан с оперативното лечение на стомашно-чревни заболявания, на болести, свързани с хранопровода, стомаха, рак на дебелото черво, онкологични заболявания, изискващи лапароскопско лечение, болести в аноректалната област (анални фисури, перианални фисули, хемороиди, косми с вътрешен растеж), както и спешни операции (апендицит, инфекция, причинена от камъни в жлъчката, дивертикулит, чревна обструкция).

Проф. д-р Хакан Янар притежава сертификати за „Роботизирана хирургия“, „Циторедуктивна хирургия (CRS) и „Хипертермична интраперитонеална химиотерапия (HIPEC)“ или т.нар. гореща химиотерапия.

Гореща химиотерапия – този нов метод се прилага през последните години по време на операции и дава много добър ефект при напреднал стадий на рак. С този метод преживаемостта на болните се увеличава двукратно и трикратно.

Публикувал е над 300 чуждестранни и национални статии, автор е на глави от книги и трудове, редактирал е 3 преведени книги. Изнасял е речи на над 100 чуждестранни и национални семинара, курса, конференции и симпозиуми.

Какво представлява роботизираната хирургия?

Според множество специалисти в областта, пример за подходящото приложение на роботизирана хирургия може да се даде с едно от най-разпространените онкологични заболявания, а именно, рака на дебелото черво. В основата му обикновено стоят полипи, които започват като доброкачествени образувания, без метастази и могат да бъдат открити лесно чрез колоноскопия. При навременно отстраняване чрез полипектомия (ендоскопски метод), има голяма вероятност те да не се превърнат в злокачествени тумори.

При раковите образувания се избира между два съвременни начина на лечение – лапароскопско и чрез роботизирана хирургия. При роботизираната хирургия целият оперативен процес се извършва с помощта на роботизирани „ръце“, управлявани от лекар, който седи на т. нар. конзола и наблюдава всяко движение с помощта на десетократно увеличени образи от оптичната система от камери на робота, наречен „Да Винчи“. По този начин се постига прецизен достъп до зони, които са практически недостъпни за простата човешка ръка. Поради изключителните технологични възможности, при тази процедура има минимална загуба на кръв, а разрезите са минимални и зарастват бързо.

Според проф. Янар, друг пример за предимствата на роботизираната хирургия е при лечението на рак на ректума, особено при мъжете, поради тясната структура на органа. Благодарение именно на този метод се намалява вероятността от усложнения, свързани с увреждане на отделителните и сексуални функции.

За БЕЗПЛАТНИ консултации с проф. д-р Янар, пациентите трябва да запазят предварителен час, както и да носят епикризи и актуални лабораторни изследвания.

БЕЗПЛАТНИТЕ консултации на 22.11.2019 г. ще започнат в 10:00 часа и ще продължат до 17:00 часа на адрес: бул. Христо Ботев №26, София.

За предварително записване и допълнителна информация се обадете на следния телефон – +359 888 912702.