бул. Цар Борис III Обединител №120, Пловдив

Регенеративна медицина

Регенеративна медицина

Позволете на тялото си да се регенерира!

Регенеративна медицина !

Центърът по регенеративна медицина, изследване и приложение на стволови клетки на ЛИВ ХОСПИТАЛ използва собствените тъканно-регенериращи клетки на пациентите, за да постигне медицински и естетични резултати, които просто не са възможни с традиционни медицинкси методи.
Центърът по регенеративна медицина, изследване и приложение на стволови клетки на ЛИВ ХОСПИТАЛ работи усилено с всички други медицински специалности в рамките на мултидисциплинарния подход на ЛИВ ХОСПИТАЛ, за да достигнат до решения, които преди са се считали за невъобразими. В Центъра по регенеративна медицина, изследване и приложение на стволови клетки се възстановяват нездрави, нефункционални клетки и тъкани с помощта на биологични продукти при процедури, които стриктно влизат в параметрите на всички приложими закони и наредби.

Приложения на регенеративната медицина и стволовите клетки:

  • Лечение на периферна циркулаторна недостатъчност
  • Лечение на синдрома на диабетичните крака
  • Приложение за регенерация на хрущялна и костна тъкан
  • Лечения в пластичната хирургия (козметична и реконструктивна хирургия)

Наранявания при диабетични крака

25% от пациентите с диабет страдат от оплаквания свързани с диабетични крака; 8% от тях водят до ампутация на стъпало или пръсти на краката. Регенеративното клетъчно лечение най-накрая позволява ефективно лечение на хирургическата област с далеч по-малко крайни и търпими резултати.

Изгаряния

Тежки (трета степен) изгаряния са сред най-трудните заболявания за лечение и представляват особено предизвикателство за хирурзите. Центърът по регенеративна медицина, изследване и приложение на стволови клетки на ЛИВ ХОСПИТАЛ прилага здрава регенеративна тъкан от пациента при лечението на подобни изгаряния и възстановяването на здрав, естествен вид.

Исхемични проблеми на крайниците

Съдови оклузии също могат да се лекуват с помощта на регенеративни и стволово-клетъчни методи. Това заболяване обикновено се лекува медикаментозно, с озоново лечение или лечение на високото налягане. Хирургическа апмутация е краен избор в тези случаи или може да се приложи симпатектомия. Вместо тези методи, нови стволово-клетъчно и регенеративни методи вече могат да се използват, за да затворят раната и да възстановят кръвообращението.

Биологично лечение на колоректални фистули

Колоректалните фистули са отвори около ануса, между дебелото черво и кожата. Тежките случаи могат да доведат до инфекции и дефекации. Един от основните проблеми при лечението на този проблем е следоператиният рецидив. Най-новите изследвания показват ефективността на регенеративната клетъчна употреба, която се проявява в по-нисък процент на рецидиви – особено при напредналите случаи. Еднократно приложение има процент на успеваемост около 70%.

Биологични / стволово-клетъчни ортопедични лечения

  • Хрущялни проблеми
  • Сухожилни наранявания и проблеми с тендонит / тендиноза
  • Ставна дегенерация
  • Проблеми на гръбнака
  • Спортни травми, особено проблеми с меките тъкани

Хрущялна и дегенеративно ставно заболяване

Приложенията на стволовите клетки са от особено значение при лечението и възстановяването на хрущяли. Регенеративна тъкан от пациента, взета чрез биопсия, може да регенерира хрущял на места, където няма почти никакъв останал. Това позволява структурна и функционална регенерация в ставните области.

Индивидуален / Превантивен медицински анализ на генетичния риск

Генетиката е създала възможност за персонализирани (индивидуализирани) методи за лечение. Заболяванията, които се диагностицират в Отделенията за индивидуализирано лечение и превантивна медицина на ЛИВ ХОСПИТАЛ могат да се лекуват с помощта на индивидуализирани процедури след като се извърши подробен ДНК анализ. ДНК-то се извлича, за да се създаде неговата лична уникална „Здравна идентификация”; ако се засече някоя болест, на пациента се осигурява индивидуализирана лечебна програма в нашето Отделение по индивидуализирано лечение. Ако анализът на риска покаже риск от заболяване в Здравната идентификация на пациента (ако при пациента има висок риск да се разболее от конкретна болест в бъдеще), може да се извърши определяне на болестта и предпазно лечение в нашето Отделение по превантивна медицина.

Пластичка хирургия и приложения на стволовите клетки

Употребата на регенеративните клетки получени от самия пациент, също така има и козметични приложения. Това позволява съживяването на кожата и на области, които показват признаци на остаряване. Това лечение се прилага на три етапа. Първо, мастна тъкан се извлича чрез липосукция или методи за биопсия. Получените регенеративни клетки се пречистват и концентрират по различни начини. След това, регенеративните клетки се инжектират в подходящата област, според изискванията на пациента, или само те или под формата на естествен коктейл.

Филинг на лице и тяло (против стареене)

Филинги, които използват неествествени продукти, като импланти, са обект на реабсорбация с процент до 70%. Филинг, който използва регенеративни клетки от собственото тяло на пациента изглежда далеч по-добре от филингите, които използват изкуствени средства. Вместо да се извършват продължителни повтарящи се операции, еднократна инжекция е достатъчна.

Лечение на белези и кожни наранявания

Регенеративни клетки взети от самия пациент могат да се използват за лечението на белези и наранявания по кожата, като се намаля рискът от алергия. Лечението възстановява предишната структура и вид на засегнатата област.

Реконструкция на гърда

Ракът на гърдата е най-често срещаната форма на рак при жените. В днешно време може да се извърши реконструкция с помощта на регенеративни стволови клетки, след премахването на гърдата, раковата тъкан под гърдата и лимфните възли на пациентката.